Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-01-2012
Jednym słowem: UWIELBIAM Przepis pochodzi z programu Pascala Brodnickiego.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 291
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4501
Składniki
Wsypać kuskus do dużej miski. Ogórka obrać i zetrzeć na tarce, dodać do kaszki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę wrzucić do miski. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę i szczypiorek drobno posiekać, wraz z cebulą dodać do reszty składników.
Do kaszy wycisnąć sok z cytryny, wlać oliwę oraz wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby kasza spęczniała.
Co jakiś czas można sałatkę przemieszać. Przed podaniem posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem - wymieszać.
SMACZNEGO