Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-01-2012
Jednym słowem: UWIELBIAM Przepis pochodzi z programu Pascala Brodnickiego.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Wsypać kuskus do dużej miski. Ogórka obrać i zetrzeć na tarce, dodać do kaszki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę wrzucić do miski. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę i szczypiorek drobno posiekać, wraz z cebulą dodać do reszty składników.
Do kaszy wycisnąć sok z cytryny, wlać oliwę oraz wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby kasza spęczniała.
Co jakiś czas można sałatkę przemieszać. Przed podaniem posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem - wymieszać.
SMACZNEGO