Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 23-01-2012
Jednym słowem: UWIELBIAM Przepis pochodzi z programu Pascala Brodnickiego.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 349
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11137
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3804
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1317
Składniki
Wsypać kuskus do dużej miski. Ogórka obrać i zetrzeć na tarce, dodać do kaszki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki i pokroić w drobną kostkę wrzucić do miski. Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, natkę i szczypiorek drobno posiekać, wraz z cebulą dodać do reszty składników.
Do kaszy wycisnąć sok z cytryny, wlać oliwę oraz wodę i wszystko dokładnie wymieszać. Zakryć miskę folią spożywczą i wstawić na kilka godzin do lodówki, żeby kasza spęczniała.
Co jakiś czas można sałatkę przemieszać. Przed podaniem posolić i posypać świeżo zmielonym pieprzem - wymieszać.
SMACZNEGO