Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i smaczny pomysł na świetny obiad dla całej rodziny!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 249
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3617
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
W poszukiwaniu jakiegoś nowego smaku na obiad / kolację postanowiłam coś wymyślić ;) i tak powstała łopatka wieprzowa w musztardowo - tymiankowym kubraczku.... Łopatkę pokroiłam w plastry. Lekko oprószyłam solą. Musztardę, tymianek i pieprz zmieszałam. Taką marynatą pokryłam mięso, na wierzch położyłam cebulę pokrojoną w półkrążki. Na godzinę wstawiłam do lodówki.
Niestety moja rodzina przyzwyczajona jest do standardowych kotletów, klopsów itp. Trudno podać im co innego szczególnie jeżeli ma to na sobie jakieś zioła. Moją "pieczeń" wstawiłam do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Jako coś co wymyśliłam piekłam "na oko" około 40 min. Okazało się, że takie eksperymenty w kuchni są jak najbardziej na plus. W mieszkaniu pachniało kulinarnym postępem :) A mięso bardzo kruche, aromatyczne, lekko ostre. Dla złagodzenia smaku podałam z pomidorami. Rodzinka jadła i w zaledwie parę chwil naczynie zostało opróżnione do dna, bez marudzenia, że to nie kurczak i, że są zioła ;)