Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i sycące danie główne idealne na każdą okazję, zarówna na rodzinny obiad jak i romantyczną kolację.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1920
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1447
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117736
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8227
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3062
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1920
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1447
Składniki
Całe opakowanie szpinaku rozmrażamy.
Rozpakowujemy łososia.
Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na jego dnie układamy jednolicie, odciśnięty z wody szpinak. Na powstałej "pierzynce szpinakowej " kładziemy kawałki łososia.
Przygotowujemy sos śmietanowy. Do małego naczynia wlewamy śmietanę, wsypujemy odrobinę vegety, przyprawy do łososia oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowanym przez nas sosem zalewamy łososia. Następnie posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem.
Całość pieczemy przez około 20 minut. Smacznego!!!