Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś na pierzynce szpinakowej

Łosoś na pierzynce szpinakowej

Autor:

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 30

Dodano:

Odsłon: 383

Pyszne i sycące danie główne idealne na każdą okazję, zarówna na rodzinny obiad jak i romantyczną kolację.

Składniki

  • 500 g mrożonego łososia
  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • 200 g śmietany 18 %
  • przyprawa do łososia
  • aromatyczny pieprz (najlepiej w młynku)
  • ser parmezan
  • sól, vegeta
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Całe opakowanie szpinaku rozmrażamy.

  2. Rozpakowujemy łososia.

  3. Przygotowujemy naczynie żaroodporne. Na jego dnie układamy jednolicie, odciśnięty z wody szpinak. Na powstałej "pierzynce szpinakowej " kładziemy kawałki łososia.

  4. Przygotowujemy sos śmietanowy. Do małego naczynia wlewamy śmietanę, wsypujemy odrobinę vegety, przyprawy do łososia oraz szczyptę soli i dokładnie mieszamy. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Przygotowanym przez nas sosem zalewamy łososia. Następnie posypujemy danie świeżo zmielonym pieprzem oraz startym parmezanem.

  5. Całość pieczemy przez około 20 minut.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń