Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w łódeczkach z papryki"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113057
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 436
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 782
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 581
Składniki
Umyte liście natki zmiksować z kaparami, anchois, czosnkiem, winem, oliwą (8 łyżek), doprawić do smaku.
Papryki umyć, przekroić na połowy, usunąć nasiona, posmarować oliwą, oprószyć tymiankiem, zgrillować na tacce. Cytryny sparzyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w ósemki.
Łososia umyć, podzielić na 8 porcji, skropić sokiem, doprawić, wrzucić na ruszt na 12 minut.
Zgrillowane kawałki łososia rozłożyć w podpieczonych łódeczkach z papryki, obłożyć kawałkami cytryny, udekorować sosem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium