Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łosoś w łódeczkach z papryki"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5237
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 811
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11643
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Umyte liście natki zmiksować z kaparami, anchois, czosnkiem, winem, oliwą (8 łyżek), doprawić do smaku.
Papryki umyć, przekroić na połowy, usunąć nasiona, posmarować oliwą, oprószyć tymiankiem, zgrillować na tacce. Cytryny sparzyć, z jednej wycisnąć sok, drugą pokroić w ósemki.
Łososia umyć, podzielić na 8 porcji, skropić sokiem, doprawić, wrzucić na ruszt na 12 minut.
Zgrillowane kawałki łososia rozłożyć w podpieczonych łódeczkach z papryki, obłożyć kawałkami cytryny, udekorować sosem.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium