Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2
Dodano: 26.12.2011
Odsłon: 809
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Pory przepołowić wzdłuż i pokroić w poprzek na cienkie plasterki. Rozgrzać oliwę na patelni lub w rondlu z grubym dnem z pokrywą i smażyć pory przez około 8 minut na średnim ogniu, aż zmiękną, ale nie rumienią się. Doprawić solą oraz pieprzem.
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni. Z folii wyciąć 2 kwadraty, środki posmarować oliwą z oliwek. W posmarowane miejsce położyć plasterki cytryny a na wierzch kawałki łososia. Przykryć porami, posypać ziołami i nałożyć śmietanę. Zawinąć folię na rybie i szczelnie złączyć brzegi. Nie owijać łososia folią bardzo ciasno, należy pozostawić wolną przestrzeń wokół niego. Dzięki zebranej tam parze, ryba nie wyschnie.
Papiloty ułożyć na blasze do pieczenia i wstawić do piekarnika na 12 minut. Paczuszki ułożyć na talerzach, podać zamknięte, z ziemniakami z wody.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Konto usunięte 22 marca 2012Zgłoś do usunięcia
Przepis z gazetki Selgrosa -nic w tym złego ,ale wypadałoby napisać skąd zaczerpnięty.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Annuar 27 grudnia 2011Zgłoś do usunięcia
Smakowite, zdrowe i delikatne. Ale czy może jeszcze podać 2 informacje: w jakiej temperaturze piec i jakich ziół używasz ?0 Kto głosował? | Odpowiedz