Do góry

Dania główne Przepis na:

Łosoś w szynce parmeńskiej

Łosoś w szynce parmeńskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 36

Dodano:

Odsłon: 550

przyrządza się je bardzo szybko i smakuje wybornie :)

Składniki

  • filet z łososia bez skóry, 4 szt
  • oliwa, 1
  • Szynka parmeńska, 4
  • KOPER, 1
  • sól, 1
  • sok z cytryny, 1
  • masło, 1
  • CZOSNEK GRANULOWANY, 1
3-4 os. 15 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Łosoś w szynce parmeńskiej

Przygotowanie

  1. Rybę kroimy na prostokąty, solimy, lekko oprószamy czosnkiem granulowanym, owijamy szynką. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wkładamy rybkę, pieprzymy, polewamy sokiem z cytryny oraz odrobiną oliwy ...pieczemy ok. 20 minut temp. 190 stopni. Przystrajamy koprem ,podajemy z ulubioną sałatą i winem :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń