Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 79
Dodano: 28.04.2010
Odsłon: 9217
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Sałatka: - 2 g roszponki - 2 g sałaty radicchio - 2 g endywii kędzierzawej (frisee) - 2 g sałaty dębowej - 2 g sałaty lodowej - 5 g rzodkiewki - 5 g świeżego ogórka - 5 g melona cantalupa - 5 g szynki szwarcwaldzkiej - 30 g oliwy cytrynowo-limonowej - 20 g malin
Marynata - składniki na 1 kg ryby: - 60 g marynaty Premium do ryb - 20 g tartej skórki z cytryny - 0.5 g świeżego koperku - 0.01 g kolendry mielonej
Gotową marynatę premium do ryb wymieszać dokładnie z tartą skórką cytrynową i drobno posiekanym koperkiem, przyprawić mieloną kolendrą.
Łososia zamarynować. Odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, a następni grillować. Grillowanego łososia podawać z orzeźwiającą sałatką przygotowaną z pięciu rodzajów sałat, rzodkiewki pokrojonej na talarki, pokrojonego na paseczki świeżego ogórka oraz pokrojonego w kostkę melona cantalupa i szynki szwarcwaldzkiej. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać z oliwą o smaku cytrynowo - limonowym. Zakąskę udekorować świeżymi malinami. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

annawk 04 czerwca 2010Zgłoś do usunięcia
piękności smaczności1 Kto głosował? | Odpowiedz