Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby mają istotne znaczenie w komponowaniu prawidłowej diety człowieka. Wynika to przede wszystkim ze specyficznych substancji, jakie w nich występują. Do najważniejszych należą wysokowartościowe białko, długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega–3, witaminy z grupy B, witamina A, witamina D oraz składniki mineralne, zwłaszcza fluor i jod.
Sałatka:
- 2 g roszponki
- 2 g sałaty radicchio
- 2 g endywii kędzierzawej (frisee)
- 2 g sałaty dębowej
- 2 g sałaty lodowej
- 5 g rzodkiewki
- 5 g świeżego ogórka
- 5 g melona cantalupa
- 5 g szynki szwarcwaldzkiej
- 30 g oliwy cytrynowo-limonowej
- 20 g malin
Marynata - składniki na 1 kg ryby:
- 60 g marynaty Premium do ryb
- 20 g tartej skórki z cytryny
- 0.5 g świeżego koperku
- 0.01 g kolendry mielonej
Gotową marynatę premium do ryb wymieszać dokładnie z tartą skórką cytrynową i drobno posiekanym koperkiem, przyprawić mieloną kolendrą.
Łososia zamarynować. Odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, a następni grillować. Grillowanego łososia podawać z orzeźwiającą sałatką przygotowaną z pięciu rodzajów sałat, rzodkiewki pokrojonej na talarki, pokrojonego na paseczki świeżego ogórka oraz pokrojonego w kostkę melona cantalupa i szynki szwarcwaldzkiej. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać z oliwą o smaku cytrynowo - limonowym. Zakąskę udekorować świeżymi malinami. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Z racji tego, że jestem na dietce eksperymentuje z potrawami bez tłuszczu. Po...
Odsłon: 6006
Fajna alternatywa dla tych którzy lubią zjeść coś słodkiego ale unikają cukru...
Odsłon: 1754
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotu...
Odsłon: 35
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1221
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 348
Pyszne, amerykańskie ciasteczka Cookies z kawałkami czekolady, które przygotu...
Odsłon: 35
Pyszne pierogi z jabłkowo serowym nadzieniem z dodatkiem cynamonu polane prze...
Odsłon: 1221
Prażony rabarbar do słoików na zimę idealny do ciasta, deserów czy naleśników...
Odsłon: 348
Składniki
Sałatka: - 2 g roszponki - 2 g sałaty radicchio - 2 g endywii kędzierzawej (frisee) - 2 g sałaty dębowej - 2 g sałaty lodowej - 5 g rzodkiewki - 5 g świeżego ogórka - 5 g melona cantalupa - 5 g szynki szwarcwaldzkiej - 30 g oliwy cytrynowo-limonowej - 20 g malin
Marynata - składniki na 1 kg ryby: - 60 g marynaty Premium do ryb - 20 g tartej skórki z cytryny - 0.5 g świeżego koperku - 0.01 g kolendry mielonej
Gotową marynatę premium do ryb wymieszać dokładnie z tartą skórką cytrynową i drobno posiekanym koperkiem, przyprawić mieloną kolendrą.
Łososia zamarynować. Odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, a następni grillować. Grillowanego łososia podawać z orzeźwiającą sałatką przygotowaną z pięciu rodzajów sałat, rzodkiewki pokrojonej na talarki, pokrojonego na paseczki świeżego ogórka oraz pokrojonego w kostkę melona cantalupa i szynki szwarcwaldzkiej. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać z oliwą o smaku cytrynowo - limonowym. Zakąskę udekorować świeżymi malinami. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Dania główne
Faszerowane cukinie
Dania główne
Młoda kapusta z jabłkami,pieczarkami i śliwkami.
Dania główne
Kluski żelazne
Pstrąg łososiowy w sosie z młodymi warzywami
Lekka i pyszna duszona ryba w sosie pomidorowym z warzywami.
Odsłon: 6
Faszerowane cukinie
Kolejna pyszna odsłona cukinii!
Odsłon: 14