Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryby mają istotne znaczenie w komponowaniu prawidłowej diety człowieka. Wynika to przede wszystkim ze specyficznych substancji, jakie w nich występują. Do najważniejszych należą wysokowartościowe białko, długołańcuchowe kwasy tłuszczowe omega–3, witaminy z grupy B, witamina A, witamina D oraz składniki mineralne, zwłaszcza fluor i jod.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22695
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15058
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4808
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45123
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 690
Składniki
Sałatka: - 2 g roszponki - 2 g sałaty radicchio - 2 g endywii kędzierzawej (frisee) - 2 g sałaty dębowej - 2 g sałaty lodowej - 5 g rzodkiewki - 5 g świeżego ogórka - 5 g melona cantalupa - 5 g szynki szwarcwaldzkiej - 30 g oliwy cytrynowo-limonowej - 20 g malin
Marynata - składniki na 1 kg ryby: - 60 g marynaty Premium do ryb - 20 g tartej skórki z cytryny - 0.5 g świeżego koperku - 0.01 g kolendry mielonej
Gotową marynatę premium do ryb wymieszać dokładnie z tartą skórką cytrynową i drobno posiekanym koperkiem, przyprawić mieloną kolendrą.
Łososia zamarynować. Odstawić do lodówki na co najmniej 1 godzinę, a następni grillować. Grillowanego łososia podawać z orzeźwiającą sałatką przygotowaną z pięciu rodzajów sałat, rzodkiewki pokrojonej na talarki, pokrojonego na paseczki świeżego ogórka oraz pokrojonego w kostkę melona cantalupa i szynki szwarcwaldzkiej. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać z oliwą o smaku cytrynowo - limonowym. Zakąskę udekorować świeżymi malinami. Przepis pochodzi z książki J. Kempy i K. Szulborskiego pt. "Grilluj z mistrzami świata".