Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 167
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9517
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1095
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4426
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 167
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20782
Składniki
Łososia obmyć,zawinąć w folię aluminiową,włożyć do garnka,zalać wodą,wsypać vegetę i gotować na małym ogniu ok.40 minut.Po ugotowaniu zostawić w wodzie do wystudzenia.Mięso z łososia rozłozyć warstwą ok.0,5 cm na półmisku.
Przygotować sos:majonez i jogurt wymieszać z pokrojonymi kaparami i drobno skrojonym koperkiem, można dodać łyżkę zalewy z kapar. Przygotowany sos rozsmarować na łososiu.
Ogórek (ze skórką) kroimy w cieńkie plastry i układamy na rybie w formie łusek.
Rozpuszczamy żelatynę w 1/3 szkl.wody. Polewamy rybę gęstniejącą żelatyną i wstawiamy do lodówki. Najlepiej przygotować dzień przed podaniem.Smacznego.