Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim"
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5276
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5053
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1301
Składniki
Szpinak umyj i osusz na papierowym ręczniku. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki) i trzymaj na ogniu do odparowania wody. Odstaw do ostygnięcia. Rozłóż ciasto francuskie.
Na jednej połowie rozłóż warstwowo: szpinak, plasterki sera feta, łososia. Całość skrop cytryną i lekko oprósz solą. Ciasto złóż na pół, podwiń brzegi pod spód. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo