Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Łosoś ze szpinakiem i fetą, zapiekany w cieście francuskim"
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 72
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 56
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 450
Pomysł na piątkowy obiad. Kotlety nie wymagają ziemniaków, bo je zawierają w...
Odsłon: 72
Pyszne śniadanie do syta ;) na ciepło Jedna porcja
Odsłon: 56
Obiad z klasycznymi majroskladnikami w zdrowym wydaniu. 2 porcje
Odsłon: 450
Składniki
Szpinak umyj i osusz na papierowym ręczniku. Podsmaż na rozgrzanym tłuszczu i dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Następnie dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek (2 ząbki) i trzymaj na ogniu do odparowania wody. Odstaw do ostygnięcia. Rozłóż ciasto francuskie.
Na jednej połowie rozłóż warstwowo: szpinak, plasterki sera feta, łososia. Całość skrop cytryną i lekko oprósz solą. Ciasto złóż na pół, podwiń brzegi pod spód. Wierzch posmaruj rozmąconym jajkiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż rybę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok. 40 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo