Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe ruloniki"
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3327
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1160
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 408
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3327
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 863
Składniki
czas 30 min; porcja – 280 kcal, cena 3,70 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj, a potem otrzyj skórkę. Umieść ją w misce. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier i szczyptę soli. marynaty połącz. Włóż pokrojonego w cienkie plastry łososia, wymieszaj. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc.
Czarne i zielone oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, pokrój drobno. Suszone pomidory posiekaj na malutkie kawałki. Wrzuć do miski z oliwkami. Dodaj serek kanapkowy. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i otartym tymiankiem.
Układaj obok siebie po kilka plasterków łososia tak, by tworzyły one prostokąty. Każdy posmaruj oliwkową tapenadą. Zroluj, odłóż do schłodzenia. Dekoruj kiełkami buraczków.Źródło: Świat kobiety