Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe ruloniki"
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3066
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1147
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1684
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3066
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1147
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1921
Składniki
czas 30 min; porcja – 280 kcal, cena 3,70 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj, a potem otrzyj skórkę. Umieść ją w misce. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier i szczyptę soli. marynaty połącz. Włóż pokrojonego w cienkie plastry łososia, wymieszaj. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc.
Czarne i zielone oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, pokrój drobno. Suszone pomidory posiekaj na malutkie kawałki. Wrzuć do miski z oliwkami. Dodaj serek kanapkowy. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i otartym tymiankiem.
Układaj obok siebie po kilka plasterków łososia tak, by tworzyły one prostokąty. Każdy posmaruj oliwkową tapenadą. Zroluj, odłóż do schłodzenia. Dekoruj kiełkami buraczków.Źródło: Świat kobiety