Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe ruloniki"
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 164
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2827
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3639
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 164
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 158
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2827
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3639
Składniki
czas 30 min; porcja – 280 kcal, cena 3,70 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj, a potem otrzyj skórkę. Umieść ją w misce. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier i szczyptę soli. marynaty połącz. Włóż pokrojonego w cienkie plastry łososia, wymieszaj. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc.
Czarne i zielone oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, pokrój drobno. Suszone pomidory posiekaj na malutkie kawałki. Wrzuć do miski z oliwkami. Dodaj serek kanapkowy. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i otartym tymiankiem.
Układaj obok siebie po kilka plasterków łososia tak, by tworzyły one prostokąty. Każdy posmaruj oliwkową tapenadą. Zroluj, odłóż do schłodzenia. Dekoruj kiełkami buraczków.Źródło: Świat kobiety