Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łososiowe ruloniki"
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 30
Świąteczne smaki.
Odsłon: 65
Efekt wędzenia w garnku na bardzo drobnych zrębkach olcha/buk.
Odsłon: 30
Świąteczne smaki.
Odsłon: 65
Składniki
czas 30 min; porcja – 280 kcal, cena 3,70 zł
Cytrynę sparz wrzątkiem, wyszoruj, a potem otrzyj skórkę. Umieść ją w misce. Dodaj sok z połowy cytryny, cukier i szczyptę soli. marynaty połącz. Włóż pokrojonego w cienkie plastry łososia, wymieszaj. Odstaw na kilka godzin lub na całą noc.
Czarne i zielone oliwki (bez pestek) osącz z zalewy, pokrój drobno. Suszone pomidory posiekaj na malutkie kawałki. Wrzuć do miski z oliwkami. Dodaj serek kanapkowy. Masę wymieszaj, dopraw do smaku solą, pieprzem i otartym tymiankiem.
Układaj obok siebie po kilka plasterków łososia tak, by tworzyły one prostokąty. Każdy posmaruj oliwkową tapenadą. Zroluj, odłóż do schłodzenia. Dekoruj kiełkami buraczków.Źródło: Świat kobiety