Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Łyżeczki z ciasta francuskiego z pomidorkami"
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457830
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1229
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 457830
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1485
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2294
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 596
Składniki
Rozgrzej oliwę, podsmaż posiekaną w kostkę cebulę. Zalej przecierem pomidorowym, dodaj sól, pieprz, ostrą i słodką paprykę w proszku, czosnek, zioła prowansalskie. Duś pod przykryciem. Dodaj ser żółty.
Z ciasta francuskiego wytnij kółka i paski. Każde kółko posmaruj sosem, przykryj plastrem mozzarelli, pomidorkiem koktajlowym i posmaruj pesto. Z wyciętych z ciasta pasków uformuj trzonki łyżeczek. Piecz 20 minut w temperaturze 180°C. Podawaj z bazylią.
CZAS: około 45 minutŹródło: Dobry Tydzień