Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1174
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 924
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4555
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1174
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 526
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokroić wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W rondlu stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki. Duś pod przykryciem do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Dodaj kieliszek wina, dopraw solą, mielonym pieprzem i gałką. Na koniec dodaj śmietankę i wymieszaj składniki, aby powstał sosik.
Makaron odcedzić i osącz. Przełóż na półmisek. Makaron obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką i czerwonym pieprzem. Do grzybowego sosu pasują także inne rodzaje makaronu. Można również wybrać penne lub kokardki.