Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24856
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 86
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24856
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 86
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Pieczarki oczyść, pokrój na ósemki. Natkę posiekaj, a obraną cebulę pokroić wzdłuż na cienkie cząstki. Czosnek przecisnąć przez praskę.
W rondlu stop masło. Na nim poukładaj cebulę i pieczarki. Duś pod przykryciem do momentu, aż pieczarki nabiorą złotobrązowego koloru. Dodaj kieliszek wina, dopraw solą, mielonym pieprzem i gałką. Na koniec dodaj śmietankę i wymieszaj składniki, aby powstał sosik.
Makaron odcedzić i osącz. Przełóż na półmisek. Makaron obłóż grzybami, polej sosem. Posyp posiekaną natką i czerwonym pieprzem. Do grzybowego sosu pasują także inne rodzaje makaronu. Można również wybrać penne lub kokardki.