Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-08-2011
Szybko, chrupiąca papryka. Obiad powstał w niecałe pół godziny pomiędzy zakupami, a wyjściem na miasto:) Zapraszam również na bloga
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 153
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 127
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 153
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 19
Domowe frytki warzywne z piekarnika, podane z dodatkiem zdrowszej wersji popu...
Odsłon: 127
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju sezamowego i obsmażyć kurczaka, przełożyć do miski. Na tym samym oleju obsmażyć przez ok. 2 min. paprykę, wyjąć i tak samo postąpić z cebulą, dorzucić marchewkę i smażyć cały czas mieszając jeszcze ok 1 min., wyjąć. Rozgrzać drugą łyżkę oleju sezamowego, wrzucić czosnek, chwilkę cały czas mieszając obsmażyć (najlepiej na małym ogniu, co by czosnek się nie przypalił), dodać kurczaka, pastę imbirową i pastę z kolendry, 2 łyżki sosu sojowego, wino mirin i dusić na małym ogniu 10 min. Po tym czasie dorzucić pozostałe składniki, podlać filiżanką wody, łyżką sosu sojowego, doprawić tabasco i dusić jeszcze 2 min. Makaron chow mein przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, połączyć z kurczakiem, posypać szczypiorkiem, dobrze zamieszać. Gotowe!