Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 21-08-2011
Szybko, chrupiąca papryka. Obiad powstał w niecałe pół godziny pomiędzy zakupami, a wyjściem na miasto:) Zapraszam również na bloga
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2780
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 759
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2780
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1307
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 759
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 107
Składniki
W woku rozgrzać łyżkę oleju sezamowego i obsmażyć kurczaka, przełożyć do miski. Na tym samym oleju obsmażyć przez ok. 2 min. paprykę, wyjąć i tak samo postąpić z cebulą, dorzucić marchewkę i smażyć cały czas mieszając jeszcze ok 1 min., wyjąć. Rozgrzać drugą łyżkę oleju sezamowego, wrzucić czosnek, chwilkę cały czas mieszając obsmażyć (najlepiej na małym ogniu, co by czosnek się nie przypalił), dodać kurczaka, pastę imbirową i pastę z kolendry, 2 łyżki sosu sojowego, wino mirin i dusić na małym ogniu 10 min. Po tym czasie dorzucić pozostałe składniki, podlać filiżanką wody, łyżką sosu sojowego, doprawić tabasco i dusić jeszcze 2 min. Makaron chow mein przygotować wg. instrukcji na opakowaniu, połączyć z kurczakiem, posypać szczypiorkiem, dobrze zamieszać. Gotowe!