Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z bazylią i pietruszką"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Bazylię i pietruszkę opłucz, poobrywaj listki, usuwając przy okazji sztywne części łodyżek. Zmiksuj je razem z rozdrobnionym czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Uzyskaną pulpę podduś na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj. Wrzuć go do miski, wymieszaj z sosem. Kładź na talerze. Każdą porcję posyp startym parmezanem.
CZAS: około 30 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień