Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z bazylią i pietruszką"
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4182
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10362
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336706
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4182
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423331
Składniki
Bazylię i pietruszkę opłucz, poobrywaj listki, usuwając przy okazji sztywne części łodyżek. Zmiksuj je razem z rozdrobnionym czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Uzyskaną pulpę podduś na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj. Wrzuć go do miski, wymieszaj z sosem. Kładź na talerze. Każdą porcję posyp startym parmezanem.
CZAS: około 30 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień