Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z bazylią i pietruszką"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 495
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 259
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9676
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1125
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4474
Składniki
Bazylię i pietruszkę opłucz, poobrywaj listki, usuwając przy okazji sztywne części łodyżek. Zmiksuj je razem z rozdrobnionym czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Uzyskaną pulpę podduś na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj. Wrzuć go do miski, wymieszaj z sosem. Kładź na talerze. Każdą porcję posyp startym parmezanem.
CZAS: około 30 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień