Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z bazylią i pietruszką"
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2944
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11218
Składniki
Bazylię i pietruszkę opłucz, poobrywaj listki, usuwając przy okazji sztywne części łodyżek. Zmiksuj je razem z rozdrobnionym czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Uzyskaną pulpę podduś na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj. Wrzuć go do miski, wymieszaj z sosem. Kładź na talerze. Każdą porcję posyp startym parmezanem.
CZAS: około 30 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień