Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Makaron z bazylią i pietruszką"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 32
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 361
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 85
Składniki
Bazylię i pietruszkę opłucz, poobrywaj listki, usuwając przy okazji sztywne części łodyżek. Zmiksuj je razem z rozdrobnionym czosnkiem i sokiem wyciśniętym z cytryny. Uzyskaną pulpę podduś na oliwie, dopraw solą i pieprzem.
Makaron ugotuj. Wrzuć go do miski, wymieszaj z sosem. Kładź na talerze. Każdą porcję posyp startym parmezanem.
CZAS: około 30 minut
Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „Wiosenne przepisy siostry Anastazji”Źródło: Dobry Tydzień