Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste danie. I okazja do użycia świeżego, młodego szczypiorku...
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10680
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 209
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 182
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Smażone gołąbki to alternatywa dla tradycyjnego wariantu, w którym kapuściane...
Odsłon: 10680
Pyszny, domowy ajerkoniak - likier jajeczny, idealny na długie jesienne i zim...
Odsłon: 209
Smaczne, proste do przygotowania, moje dzieci je uwielbiają, szczególnie, że...
Odsłon: 182
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 756
Składniki
Cebulę posiekałem i podsmażyłem na patelni, dodałem pieczarki i dusiłem razem. Po kilku minutach dodałem pomidory ze słoika, dusiłem około 10 minut.
Podczas gotowania próbowałem sosu i przyprawiałem do smaku. Do gotowego sosu można wsypać makaron lub ugotowany makaron polać sosem, ewentualnie posypać żółtym serem.
A w sezonie polecam aromatyczny szczypiorek...
Makaron ugotowałem al dente wg przepisu na opakowaniu.
Pieczarki obrałem i pokroiłem na plasterki