Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Marchewkowy mintaj"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1478
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1013
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1478
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1206
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1330
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1013
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Stachurska z Katowic
Ryby (jeśli trzeba pokrój na mniejsze kawałki) skrop sokiem z cytryny, posyp przyprawą do ryb, solą i pieprzem. Jajko roztrzep ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Ryby obtocz w mące, jajku i bułce tartej. Usmaż z obydwu stron na oleju. Osącz.
Cebule obierz, pokrój na półplasterki. Marchewki obierz, pokrój w plastry. Włóż do garnka, zalej wodą. Gotuj 4 min, osącz.
W misce układaj warstwami cebulę z marchewkami, rybę i tak do wyczerpania składników, kończąc na cebuli z marchewką.
Zalewa: do garnka wlej dwie szklanki wody, ocet, oprósz cukrem i vegetą do smaku. Zagotuj, zmniejsz ogień, gotuj 7 min.
Na koniec dodaj ziarenka pieprzu, liście laurowe i ziele angielskie, wymieszaj, ostudź. Zalewę ostrożnie wlej do ryb z warzywami, wstaw na noc do lodówki. Przed podaniem udekoruj koperkiem.
W ten sam sposób możesz też przygotować świeże śledzie (oczyszczone tuszki). Do smażenia nie panieruj ich w jajku, tylko w samej mące. A do zalewy dodaj łyżeczkę białej gorczycy i ugotuj ją na bazie 10-procentowego octu.Źródło: Chwila dla Ciebie