Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańskie pulpeciki"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 723
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 61
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 723
Składniki
Mięso przełóż do miski. Połącz z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem i startym imbirem. Dodaj jajko, bułkę tartą, 10 dag pokruszonej fety i posiekane zioła. Wyrób gładką masę.
Dopraw ją solą, pieprzem, połową łyżeczki cynamonu i szczyptą mielonego kardamonu. Uformuj malutkie pulpeciki. Obsmaż je na oleju, przełóż na blachę. Piecz w 180 st. ok. 12 min. 2/3 szkl. pasty tahini połącz z sokiem z cytryny i 1/2 szkl. wody, posól. Pulpety podawaj z zimnym sosem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety