Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańskie pulpeciki"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4587
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418026
Składniki
Mięso przełóż do miski. Połącz z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem i startym imbirem. Dodaj jajko, bułkę tartą, 10 dag pokruszonej fety i posiekane zioła. Wyrób gładką masę.
Dopraw ją solą, pieprzem, połową łyżeczki cynamonu i szczyptą mielonego kardamonu. Uformuj malutkie pulpeciki. Obsmaż je na oleju, przełóż na blachę. Piecz w 180 st. ok. 12 min. 2/3 szkl. pasty tahini połącz z sokiem z cytryny i 1/2 szkl. wody, posól. Pulpety podawaj z zimnym sosem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety