Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Marokańskie pulpeciki"
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 959
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 959
Składniki
Mięso przełóż do miski. Połącz z drobno posiekaną cebulą, przeciśniętym czosnkiem i startym imbirem. Dodaj jajko, bułkę tartą, 10 dag pokruszonej fety i posiekane zioła. Wyrób gładką masę.
Dopraw ją solą, pieprzem, połową łyżeczki cynamonu i szczyptą mielonego kardamonu. Uformuj malutkie pulpeciki. Obsmaż je na oleju, przełóż na blachę. Piecz w 180 st. ok. 12 min. 2/3 szkl. pasty tahini połącz z sokiem z cytryny i 1/2 szkl. wody, posól. Pulpety podawaj z zimnym sosem.
porcje, czas ok. 50 min; porcja – 330 kcal, cena 4 zł.Źródło: Świat kobiety