Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowane podgrzybki"
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10494
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3132
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2233
Składniki
Do garnka wlej wodę wymieszaną z octem. Dodaj obraną, pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekaną papryczkę chili. Wsyp sól, cukier, ziele angielskie i gorczycę. Dołóż liście laurowe i gotuj, aż zalewa zacznie porządnie wrzeć.
Grzyby oczyść, umyj i zalej gorącą marynatą. Odstaw na ok. 10 godzin.
Następnie przełóż podgrzybki z zalewą do czystych słoików i zakręć.
Wstaw je do garnka z gorącą wodą i gotuj kilka minut, by dobrze się zapasteryzowały.
<strong>Przepis nadesłała: Marzena Borawska</strong>Źródło: Kurier TV