Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Marynowane podgrzybki"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1249
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38414
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1249
Składniki
Do garnka wlej wodę wymieszaną z octem. Dodaj obraną, pokrojoną w piórka cebulę oraz posiekaną papryczkę chili. Wsyp sól, cukier, ziele angielskie i gorczycę. Dołóż liście laurowe i gotuj, aż zalewa zacznie porządnie wrzeć.
Grzyby oczyść, umyj i zalej gorącą marynatą. Odstaw na ok. 10 godzin.
Następnie przełóż podgrzybki z zalewą do czystych słoików i zakręć.
Wstaw je do garnka z gorącą wodą i gotuj kilka minut, by dobrze się zapasteryzowały.
<strong>Przepis nadesłała: Marzena Borawska</strong>Źródło: Kurier TV