Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1248
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 692
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1248
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 681
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 692
Składniki
Paski żeberek kroiny w kawałki (jeden kawałek to 2-3 kości). Smażymy na oliwie na mocnym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Do przysmażonych żeberek dodajemy szklankę wody, wrzucamy kostkę mięsną, listek, ziele i zmiażdżony czosnek. Przykrywamy patelnię i dusimy na wolnym ogniu.
Co chwila sprawdzamy czy nie trzeba dodać wody. Dusimy tak żeberka przez 30 minut. Ewentualnie doprawiamy. Żeberka są mięciutkie i pachnące. Podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i surówką.