Do góry

Dania główne Przepis na:

Mięciutkie żeberka

Mięciutkie żeberka

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 44

Dodano:

Odsłon: 3251

Szybko, smacznie

Składniki

  • żeberka surowe wieprzowe, 2-3 paski
  • kostka mięsna np Winiary, 1 szt
  • woda
  • oliwa
  • liść laurowy, 4-5 szt
  • ziele angielskie, kilka
  • czosnek, 1 ząbek
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Mięciutkie żeberka

Przygotowanie

  1. Paski żeberek kroiny w kawałki (jeden kawałek to 2-3 kości). Smażymy na oliwie na mocnym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Do przysmażonych żeberek dodajemy szklankę wody, wrzucamy kostkę mięsną, listek, ziele i zmiażdżony czosnek. Przykrywamy patelnię i dusimy na wolnym ogniu.

  2. Co chwila sprawdzamy czy nie trzeba dodać wody. Dusimy tak żeberka przez 30 minut. Ewentualnie doprawiamy. Żeberka są mięciutkie i pachnące. Podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i surówką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń