Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 986
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1985
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 626
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 986
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1985
Składniki
Paski żeberek kroiny w kawałki (jeden kawałek to 2-3 kości). Smażymy na oliwie na mocnym ogniu po 2-3 minuty z każdej strony. Do przysmażonych żeberek dodajemy szklankę wody, wrzucamy kostkę mięsną, listek, ziele i zmiażdżony czosnek. Przykrywamy patelnię i dusimy na wolnym ogniu.
Co chwila sprawdzamy czy nie trzeba dodać wody. Dusimy tak żeberka przez 30 minut. Ewentualnie doprawiamy. Żeberka są mięciutkie i pachnące. Podajemy z ziemniakami polanymi wytworzonym sosem i surówką.