Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety mielone z piersi indyka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce. Dzięki niej kotlety są przepyszne. Podane z ziemniakami i ulubioną surówką będą smakowały całej rodzinie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1488
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1488
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1698
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 62
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tartą i dodajemy zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym i papryką wędzoną. Mięso dokładnie wyrabiamy. Odkładamy na chwilę na bok.
Do talerzy dajemy osobno jajka roztrzepane z serem i bułkę tartą wymieszaną z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Formujemy zgrabne, płaskie kotlety, obtaczamy je kolejno w jajku z serem i bułce tartej z płatkami.
Tak przygotowane mielone kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z obu stron na rumiano. Na koniec zmniejszamy ogień pod patelnią, trzymamy kotlety jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu, aby doszły.
Kotlety mielone z indyka w serowej panierce gotowe!