Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety mielone z piersi indyka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce. Dzięki niej kotlety są przepyszne. Podane z ziemniakami i ulubioną surówką będą smakowały całej rodzinie.
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71636
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 520
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15533
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3374
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 71636
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 520
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15533
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3374
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tartą i dodajemy zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym i papryką wędzoną. Mięso dokładnie wyrabiamy. Odkładamy na chwilę na bok.
Do talerzy dajemy osobno jajka roztrzepane z serem i bułkę tartą wymieszaną z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Formujemy zgrabne, płaskie kotlety, obtaczamy je kolejno w jajku z serem i bułce tartej z płatkami.
Tak przygotowane mielone kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z obu stron na rumiano. Na koniec zmniejszamy ogień pod patelnią, trzymamy kotlety jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu, aby doszły.
Kotlety mielone z indyka w serowej panierce gotowe!