Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne kotlety mielone z piersi indyka obtoczone w chrupiącej, serowej panierce. Dzięki niej kotlety są przepyszne. Podane z ziemniakami i ulubioną surówką będą smakowały całej rodzinie.
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 447
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1541
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6437
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 447
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1541
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6437
Składniki
Mięso przekładamy do miski. Wbijamy jedno jajko, wsypujemy bułkę tartą i dodajemy zmiażdżony czosnek. Przyprawiamy solą oraz pieprzem ziołowym i papryką wędzoną. Mięso dokładnie wyrabiamy. Odkładamy na chwilę na bok.
Do talerzy dajemy osobno jajka roztrzepane z serem i bułkę tartą wymieszaną z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi.
Na patelni rozgrzewamy olej, dorzucamy do niego masło. Formujemy zgrabne, płaskie kotlety, obtaczamy je kolejno w jajku z serem i bułce tartej z płatkami.
Tak przygotowane mielone kładziemy na rozgrzany tłuszcz, obsmażamy z obu stron na rumiano. Na koniec zmniejszamy ogień pod patelnią, trzymamy kotlety jeszcze 2-3 minuty na małym ogniu, aby doszły.
Kotlety mielone z indyka w serowej panierce gotowe!