Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone zapiekane z cukinią"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7981
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3372
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 617
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7981
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 342
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3372
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 617
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Umytą i obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso, przesmażyć razem, posypać posiekanym oregano, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać pokrojone pomidory, dusić 5 min na małym ogniu, posypać połową sera.
W wysmarowanym resztą oleju naczyniu żaroodpornym układać plastry cukinii, przekładając je mięsno-pomidorowym sosem. Wierzch zapiekanki posypać resztą sera. Wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki przykryć folią aluminiową, by się nie przypaliła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium