Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone zapiekane z cukinią"
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 640
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3943
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 640
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11166
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3943
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1366
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Umytą i obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso, przesmażyć razem, posypać posiekanym oregano, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać pokrojone pomidory, dusić 5 min na małym ogniu, posypać połową sera.
W wysmarowanym resztą oleju naczyniu żaroodpornym układać plastry cukinii, przekładając je mięsno-pomidorowym sosem. Wierzch zapiekanki posypać resztą sera. Wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki przykryć folią aluminiową, by się nie przypaliła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium