Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone zapiekane z cukinią"
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 970
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 433
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 166
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2700
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Umytą i obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso, przesmażyć razem, posypać posiekanym oregano, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać pokrojone pomidory, dusić 5 min na małym ogniu, posypać połową sera.
W wysmarowanym resztą oleju naczyniu żaroodpornym układać plastry cukinii, przekładając je mięsno-pomidorowym sosem. Wierzch zapiekanki posypać resztą sera. Wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki przykryć folią aluminiową, by się nie przypaliła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium