Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone zapiekane z cukinią"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Cukinie umyć, pokroić w plastry. Umytą i obraną cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na 1 łyżce oleju, dodać mięso, przesmażyć razem, posypać posiekanym oregano, doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru, dodać pokrojone pomidory, dusić 5 min na małym ogniu, posypać połową sera.
W wysmarowanym resztą oleju naczyniu żaroodpornym układać plastry cukinii, przekładając je mięsno-pomidorowym sosem. Wierzch zapiekanki posypać resztą sera. Wstawić na 20 min do piekarnika nagrzanego do 200°C. Pod koniec pieczenia wierzch zapiekanki przykryć folią aluminiową, by się nie przypaliła.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium