Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9682
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11158
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4919
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1081
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9682
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1442
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, lekko odciśniętą bułkę i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Mięso podziel na kilka porcji i uformuj kulki. Lekko spłaszcz je ręką i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.
Ogórek, pomidor umyj, osusz i pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy, a rukolę opłucz i odsącz na sitku. Usmażone i wystudzone kotlety przekrój na pół. Na jednej połówce połóż po plasterku pomidora, ogórka i trochę rukoli. Przykryj drugą częścią i udekoruj ziarenkami kukurydzy. Danie możesz podawać z ulubionym sosem.Źródło: Na żywo