Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mięsne burgery"
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1187
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 816
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1187
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 816
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, lekko odciśniętą bułkę i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Mięso podziel na kilka porcji i uformuj kulki. Lekko spłaszcz je ręką i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.
Ogórek, pomidor umyj, osusz i pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy, a rukolę opłucz i odsącz na sitku. Usmażone i wystudzone kotlety przekrój na pół. Na jednej połówce połóż po plasterku pomidora, ogórka i trochę rukoli. Przykryj drugą częścią i udekoruj ziarenkami kukurydzy. Danie możesz podawać z ulubionym sosem.Źródło: Na żywo