Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14278
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1663
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16309
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6566
Składniki
Bułkę namocz w mleku. Do mięsa dodaj posiekaną cebulę, lekko odciśniętą bułkę i jajko. Całość dopraw solą, pieprzem i dokładnie wymieszaj. Mięso podziel na kilka porcji i uformuj kulki. Lekko spłaszcz je ręką i smaż na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony, aż ładnie się zarumienią.
Ogórek, pomidor umyj, osusz i pokrój w plasterki. Kukurydzę odsącz z zalewy, a rukolę opłucz i odsącz na sitku. Usmażone i wystudzone kotlety przekrój na pół. Na jednej połówce połóż po plasterku pomidora, ogórka i trochę rukoli. Przykryj drugą częścią i udekoruj ziarenkami kukurydzy. Danie możesz podawać z ulubionym sosem.Źródło: Na żywo