Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1221
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 104
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1031
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1221
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 104
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1031
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj i pokrój w plasterki. Liście szpinaku przebierz, przepłucz i osusz. Cebulę i czosnek drobno posiekaj.
Na rozgrzanym maśle zeszklij połowę cebuli i cały czosnek. Dodaj szpinak i dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Chwilę przesmaż, po czym odstaw, by ostygł.
Mielone mięso połącz z resztą cebuli, jajkiem, odrobiną soli i pieprzu.
Formę żaroodporną nasmaruj masłem. Ułóż w niej warstwami: mięso, ziemniaki i szpinak. Na wierzchu umieść plastry sera żółtego pokrojone w paski.
Wstaw przygotowaną potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz przykrytą folią spożywczą pół godziny. Odkryj zapiekankę i dopiecz jeszcze przez 10 minut.
Czas: 90 min, 1 porcja = 350 kcal.Źródło: Kurier TV