Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso mielone z kapustą"
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 346
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4921
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 111
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 158
Składniki
Filet z kurczaka i indyka, wołowinę, mięso z szynki mielę maszynką do mięsa, razem z wcześniej obranym czosnkiem.
Cebulę obieram, drobno kroję i podsmażam na oleju. Pieczarki również kroję drobno i podsmażam. Ryż gotuję do miękkości w osolonej wodzie, a następnie zostawiam do ostudzenia.
Kapustę szatkuję drobno nożem, a następnie parzę ją, przecedzam i również podsmażam na oleju. Do zmielonego mięsa dodaję pozostałe : ostudzony ryż, kapustę, pieczarki, cebulę, pieprz, majeranek, sól morską oraz jajko.
Bułkę najpierw namaczam w mleku, a później również dodaję ją do mięsa. ją do mięsa.
Całość dokładnie wyrabiam ręką tak, by wszystkie się połączyły. Następnie z uzyskanej w ten sposób masy formuję płaskie kotleciki wielkości dłoni.
Każdy z nich obtaczam w bułce tartej. Kiedy są już przygotowane, rozgrzewam olej na patelni i smażę kotlety z obu stron na złoty kolor.
ok. 45 min
Porcja 430 kcal
Koszt porcji ok. 4,50 zł
Przepis na 5 porcjiŹródło: Kobieta i życie