Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mięso mielone z kapustą"
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4335
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 951
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1172
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4136
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 14960
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1035
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4335
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 951
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1172
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4136
Składniki
Filet z kurczaka i indyka, wołowinę, mięso z szynki mielę maszynką do mięsa, razem z wcześniej obranym czosnkiem.
Cebulę obieram, drobno kroję i podsmażam na oleju. Pieczarki również kroję drobno i podsmażam. Ryż gotuję do miękkości w osolonej wodzie, a następnie zostawiam do ostudzenia.
Kapustę szatkuję drobno nożem, a następnie parzę ją, przecedzam i również podsmażam na oleju. Do zmielonego mięsa dodaję pozostałe : ostudzony ryż, kapustę, pieczarki, cebulę, pieprz, majeranek, sól morską oraz jajko.
Bułkę najpierw namaczam w mleku, a później również dodaję ją do mięsa. ją do mięsa.
Całość dokładnie wyrabiam ręką tak, by wszystkie się połączyły. Następnie z uzyskanej w ten sposób masy formuję płaskie kotleciki wielkości dłoni.
Każdy z nich obtaczam w bułce tartej. Kiedy są już przygotowane, rozgrzewam olej na patelni i smażę kotlety z obu stron na złoty kolor.
ok. 45 min
Porcja 430 kcal
Koszt porcji ok. 4,50 zł
Przepis na 5 porcjiŹródło: Kobieta i życie