Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna serwowac na cieplo i na zimno
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3827
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 350
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11140
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3827
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1320
Składniki
Mieso kroimy w jak najwiksze plastry i rozbijamy,nastepnie scisle,zeby sie laczyly z soba rozkladamy na blacie.Solimy,posypujemy papryka albo slodka,albo ostra w zaleznosci od upodoban,pieprzymy.Dodajemy boczek,ktory rozkladamy na miesie bbardziej na srodku,mozna boczek dac,ale mozna tez go nie dac,jesli ktos nie lubi.Rozkladamy mieso mielone doprawione,mozna do niego dodac czosnek.Zwijamy.Jesli trzeba spinamy wykalaczkami malymi.
Pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej w piekarniku w temp.180-200 stopni ok.poltprej godziny do trzech.W razie potrzeby podlewamy ciepla woda lub delikatnym bulionem.
Podajemy do drugiego dania,badz serwujemy jako danie niezalezne.