Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna serwowac na cieplo i na zimno
Przepis dnia
Sycąca i wysokoenergetyczna potrawa. Ciekawy jest fakt, że przepis można mody...
Odsłon: 28589
Smaczny i stosunkowo szybki obiad. Serdecznie polecam.
Odsłon: 6567
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 124
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 117
Pyszne szybkie danie, smakuje wyśmienicie, szybko znika z talerza. Bardzo lub...
Odsłon: 124
Moim bliskim tak posmakowało że robię je dość często. Dzisiaj przygotowałam w...
Odsłon: 117
Składniki
Mieso kroimy w jak najwiksze plastry i rozbijamy,nastepnie scisle,zeby sie laczyly z soba rozkladamy na blacie.Solimy,posypujemy papryka albo slodka,albo ostra w zaleznosci od upodoban,pieprzymy.Dodajemy boczek,ktory rozkladamy na miesie bbardziej na srodku,mozna boczek dac,ale mozna tez go nie dac,jesli ktos nie lubi.Rozkladamy mieso mielone doprawione,mozna do niego dodac czosnek.Zwijamy.Jesli trzeba spinamy wykalaczkami malymi.
Pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej w piekarniku w temp.180-200 stopni ok.poltprej godziny do trzech.W razie potrzeby podlewamy ciepla woda lub delikatnym bulionem.
Podajemy do drugiego dania,badz serwujemy jako danie niezalezne.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Papardelle ze szpinakiem i fetą
Dania główne
Kaczka pieczona
Dania główne
Makaron z brokułami i parmezanem
Dania główne
ZAPIEKANY RYŻ Z WARZYWAMI
Papardelle ze szpinakiem i fetą
Proste danie inspirowane kuchnią włoską, Makaron ze szpinakiem, fetą i suszon...
Odsłon: 2
Kaczka pieczona
Jałowiec, ziele angielskie, rozmaryn i majeranek to przyprawy, które świetnie...
Odsłon: 1289