Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mozna serwowac na cieplo i na zimno
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1475
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231852
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5006
Składniki
Mieso kroimy w jak najwiksze plastry i rozbijamy,nastepnie scisle,zeby sie laczyly z soba rozkladamy na blacie.Solimy,posypujemy papryka albo slodka,albo ostra w zaleznosci od upodoban,pieprzymy.Dodajemy boczek,ktory rozkladamy na miesie bbardziej na srodku,mozna boczek dac,ale mozna tez go nie dac,jesli ktos nie lubi.Rozkladamy mieso mielone doprawione,mozna do niego dodac czosnek.Zwijamy.Jesli trzeba spinamy wykalaczkami malymi.
Pieczemy pod przykryciem z folii aluminiowej w piekarniku w temp.180-200 stopni ok.poltprej godziny do trzech.W razie potrzeby podlewamy ciepla woda lub delikatnym bulionem.
Podajemy do drugiego dania,badz serwujemy jako danie niezalezne.