Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miniplacuszki z pomidorami"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10392
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5314
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12836
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4582
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie. Zaczyn połącz z mąką i solą. Dolej łyżkę oliwy, zagnieć ciasto. Odstaw je na 40 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z resztą oliwy i 1 łyżeczką bazylii. Pomidory pokrój w kostkę.
2Z ciasta uformuj 4 placuszki. Posmaruj je przyprawioną oliwą. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Rozłóż pomidory. Posyp parmezanem i bazylią. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Udekoruj, np. rukolą i koperkiem.
porcje 20 min + 40 min ok. 20 minŹródło: Naj