Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Miniplacuszki z pomidorami"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 491
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 108
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 186
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 152
Składniki
Drożdże rozpuść w wodzie. Zaczyn połącz z mąką i solą. Dolej łyżkę oliwy, zagnieć ciasto. Odstaw je na 40 minut. Czosnek przeciśnij przez praskę, wymieszaj z resztą oliwy i 1 łyżeczką bazylii. Pomidory pokrój w kostkę.
2Z ciasta uformuj 4 placuszki. Posmaruj je przyprawioną oliwą. Ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Rozłóż pomidory. Posyp parmezanem i bazylią. Piecz ok. 20 minut w temp. 200°C. Udekoruj, np. rukolą i koperkiem.
porcje 20 min + 40 min ok. 20 minŹródło: Naj