Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne, lekkie danie, w sam raz na wiosenny obiadek.
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 494
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 522
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4221
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 494
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w pięć minut bez użycia miksera.
Odsłon: 57
Przepis dnia
Smaki Grecji!
Odsłon: 522
Szybki i prosty w przygotowaniu torcik z bitą śmietaną i galaretką. Idealny n...
Odsłon: 4221
Składniki
Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Filet dzielimy na mniejsze kawałki, obtaczamy je w przyprawach i ziołach, układamy na każdym plasterek pomidora i cienki plasterek sera feta. Przyrządzamy rybę na parze, w mikrofali lub zapiekamy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.
Rzodkiew ścieramy na tarce o dużych oczkach, przyprawiamy pieprzem bazylią i szczyptą ostrej papryki, dodajemy do niej resztę fety rozgniecioną widelcem. i mieszamy wszystko razem.
Wykładamy rzodkiew z fetą na talerz, na to wykładamy odcedzony ryż (dzięki temu, że ryż jest ciepły, feta pod spodem się roztopi- mniam!) i kawałki rybki. Talerz dekorujemy resztą pomidorka i wcinamy :)