Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne, lekkie danie, w sam raz na wiosenny obiadek.
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74592
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3563
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4395
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74592
Składniki
Ryż wsypujemy do garnka, zalewamy szklanką wody i gotujemy.
Filet dzielimy na mniejsze kawałki, obtaczamy je w przyprawach i ziołach, układamy na każdym plasterek pomidora i cienki plasterek sera feta. Przyrządzamy rybę na parze, w mikrofali lub zapiekamy w piekarniku w naczyniu żaroodpornym.
Rzodkiew ścieramy na tarce o dużych oczkach, przyprawiamy pieprzem bazylią i szczyptą ostrej papryki, dodajemy do niej resztę fety rozgniecioną widelcem. i mieszamy wszystko razem.
Wykładamy rzodkiew z fetą na talerz, na to wykładamy odcedzony ryż (dzięki temu, że ryż jest ciepły, feta pod spodem się roztopi- mniam!) i kawałki rybki. Talerz dekorujemy resztą pomidorka i wcinamy :)