Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 763
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22800
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15211
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45761
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 763
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22800
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15211
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4911
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45761
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.
Po kilku minutach gotowania odstaw warzywa do ostygnięcia, po czym wymieszaj je ze śmietaną.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż filety mintaja i polej je sosem pomidorowym. Wierzch posyp mozzarellą startą na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowaną zapiekankę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny.Źródło: Kurier TV