Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.
Po kilku minutach gotowania odstaw warzywa do ostygnięcia, po czym wymieszaj je ze śmietaną.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż filety mintaja i polej je sosem pomidorowym. Wierzch posyp mozzarellą startą na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowaną zapiekankę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny.Źródło: Kurier TV