Do góry

Dania główne Przepis na:

Mintaj zapiekany w pomidorach

Mintaj zapiekany w pomidorach

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8458

Dodano:

Odsłon: 11

Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mintaj zapiekany w pomidorach

Przygotowanie

  1. Marchew obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.

  2. Po kilku minutach gotowania odstaw warzywa do ostygnięcia, po czym wymieszaj je ze śmietaną.

  3. Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż filety mintaja i polej je sosem pomidorowym. Wierzch posyp mozzarellą startą na tarce o grubych oczkach.

  4. Tak przygotowaną zapiekankę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny.

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń