Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mintaj zapiekany w pomidorach"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5101
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1380
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12988
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5101
Składniki
Marchew obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach i podsmaż na odrobinie rozgrzanego oleju. Następnie dodaj pokrojone w kostkę pomidory z puszki. Dopraw całość solą, pieprzem i ziołami.
Po kilku minutach gotowania odstaw warzywa do ostygnięcia, po czym wymieszaj je ze śmietaną.
Na dnie naczynia żaroodpornego rozłóż filety mintaja i polej je sosem pomidorowym. Wierzch posyp mozzarellą startą na tarce o grubych oczkach.
Tak przygotowaną zapiekankę przykryj folią aluminiową, wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około pół godziny.Źródło: Kurier TV