Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mizeria z estragonem do słoików"
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1615
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 1064
Składniki
Ogórki wyszoruj i poszatkuj. Przełóż do dużego naczynia. Ziarenka pieprzu roztłucz. Dodaj do ogórków. Estragon opłucz, osusz, bardzo drobno posiekaj i dodaj do ogórków.
Posól, wsyp cukier, wlej olej i ocet. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na noc. Przełóż do słoików wraz z powstałą zalewą. Pasteryzuj 20 minut w 60 st. C.Źródło: Tele Tydzień