Do góry

Dania główne Przepis na:

Mizeria z estragonem do słoików

Mizeria z estragonem do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4435

Dodano:

Odsłon: 18

Sprawdzony przepis na "Mizeria z estragonem do słoików"

Składniki

  • 4 kg ogórków
  • 1 szklanka octu
  • 1 szklanka oleju
  • 10 dag cukru
  • 5 dag soli
  • 10 ziarenek pieprzu
  • 5 gałązek świeżego estragonu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Mizeria z estragonem do słoików

Przygotowanie

  1. Ogórki wyszoruj i poszatkuj. Przełóż do dużego naczynia. Ziarenka pieprzu roztłucz. Dodaj do ogórków. Estragon opłucz, osusz, bardzo drobno posiekaj i dodaj do ogórków.

  2. Posól, wsyp cukier, wlej olej i ocet. Wymieszaj. Przykryj i odstaw na noc. Przełóż do słoików wraz z powstałą zalewą. Pasteryzuj 20 minut w 60 st. C.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń