Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta podana w inny sposób - naprawdę bardzo smaczna.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1655
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1432
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1445
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1582
Składniki
Kości ze schabu gotować w małej ilości wody aż mięso samo będzie odchodziło.
Po ugotowaniu wyjąć kości do ostygnięcia. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze z kości schabowych - nie przykrywać garnka pokrywką. Wywar powinien odparować podczas gotowania.
Po ugotowaniu kapusty jeżeli jest za duża ilość wywaru odlać go.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Stopić na patelni. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę lekko przyrumienioną. Dodać do kapysty.
Koperek i natkę pietruszki dokładnie wypłukać, drobno posiekać i dodać do kapusty. Doprawić przyprawami. Dobrze wymieszać.