Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta podana w inny sposób - naprawdę bardzo smaczna.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10639
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3278
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10639
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3278
Składniki
Kości ze schabu gotować w małej ilości wody aż mięso samo będzie odchodziło.
Po ugotowaniu wyjąć kości do ostygnięcia. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze z kości schabowych - nie przykrywać garnka pokrywką. Wywar powinien odparować podczas gotowania.
Po ugotowaniu kapusty jeżeli jest za duża ilość wywaru odlać go.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Stopić na patelni. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę lekko przyrumienioną. Dodać do kapysty.
Koperek i natkę pietruszki dokładnie wypłukać, drobno posiekać i dodać do kapusty. Doprawić przyprawami. Dobrze wymieszać.