Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Młoda kapusta podana w inny sposób - naprawdę bardzo smaczna.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21665
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21665
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 198
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 291
Składniki
Kości ze schabu gotować w małej ilości wody aż mięso samo będzie odchodziło.
Po ugotowaniu wyjąć kości do ostygnięcia. Kapustę posiekać i ugotować w wywarze z kości schabowych - nie przykrywać garnka pokrywką. Wywar powinien odparować podczas gotowania.
Po ugotowaniu kapusty jeżeli jest za duża ilość wywaru odlać go.
Boczek pokroić w drobną kostkę. Stopić na patelni. Dodać mąkę i zrobić zasmażkę lekko przyrumienioną. Dodać do kapysty.
Koperek i natkę pietruszki dokładnie wypłukać, drobno posiekać i dodać do kapusty. Doprawić przyprawami. Dobrze wymieszać.