Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 32
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 114
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 701
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 80
Składniki
Żeberka mujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim żeberka. Cebulę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do żeberek, dodajemy do smaku przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 30 - 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
W czasie, gdy żeberka się duszą, grybo szatkujemy główkę kapusty. Dodajemy ją do mięsa, mieszamy i dusimy jeszcze 30 - 40 minut (aż mięso i kapusta będą miękkie). Doprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody, ewentualnie przyprawiamy tak jak lubimy. Kapustę podajemy z ziemniakami (najlepiej młodymi) lub pieczywem. Możemy posypać posiekanym koperkiem.