Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3232
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2345
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10588
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3232
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2345
Składniki
Żeberka mujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim żeberka. Cebulę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do żeberek, dodajemy do smaku przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 30 - 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
W czasie, gdy żeberka się duszą, grybo szatkujemy główkę kapusty. Dodajemy ją do mięsa, mieszamy i dusimy jeszcze 30 - 40 minut (aż mięso i kapusta będą miękkie). Doprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody, ewentualnie przyprawiamy tak jak lubimy. Kapustę podajemy z ziemniakami (najlepiej młodymi) lub pieczywem. Możemy posypać posiekanym koperkiem.