Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4141
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73735
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 557
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2312
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3444
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4141
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 73735
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 557
Składniki
Żeberka mujemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na małe kawałki. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy na nim żeberka. Cebulę obieramy i kroimy w niedużą kostkę. Wrzucamy do żeberek, dodajemy do smaku przyprawy, podlewamy niewielką ilością wody i dusimy ok. 30 - 40 minut, od czasu do czasu mieszając.
W czasie, gdy żeberka się duszą, grybo szatkujemy główkę kapusty. Dodajemy ją do mięsa, mieszamy i dusimy jeszcze 30 - 40 minut (aż mięso i kapusta będą miękkie). Doprawiamy koncentratem pomidorowym wymieszanym z kilkoma łyżkami zimnej wody, ewentualnie przyprawiamy tak jak lubimy. Kapustę podajemy z ziemniakami (najlepiej młodymi) lub pieczywem. Możemy posypać posiekanym koperkiem.