Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, łatwe, zrobisz je w ciągu 30 min, jedno garnkowe
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35613
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35613
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1180
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5951
Składniki
Pokrój kurczaka w kostkę. * Marchewkę starkuj na dużych oczkach(lub pokrój w słupki), * Por przekrój na pół i pokrój w cienkie paski. * paprykę pokrój w kostkę lub cienkie paski. * różyczki brokuła przekrój na pół * Cebulę pokrój w pół piórka.
Kurczaka usmaż na dużej patelni w małej ilości oleju, jak będzie już biały dodaj przyprawę do kurczaka. zamieszaj, po minucie dodaj pokrojone warzywa i wymieszaj. smaż przez 2-3 min. Dodaj pół szklanki rosołu. przykryj i duś. Po pięciu minutach, zamieszaj i dodaj kolejne pół szklanki rosołu i duś dalej. zamieszaj, dodaj rosół jak warzywa będą miękkie, to dodaj szczyptę soli zamieszaj, i dodaj makaron z zupki chińskiej. ( przełam go na 4 części) i mieszaj do puki makaron będzie miękki.
zamieszaj ostatni raz, podaj go na talerzu lub po prostu na patelni. i Zajadajcie. ;) smacznego ;) Zdj. zrobione jak potrawa jest na talerzu