Do góry

Dania główne Przepis na:

Morszczuk w sosie porowo - serowym (camembert)

Morszczuk w sosie porowo - serowym (camembert)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 3

Dodano:

Odsłon: 199

Delikatne, smaczne danie, które zachwyci Wasze podniebienia.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Morszczuk w sosie porowo - serowym (camembert)

Przygotowanie

  1. Pora kroimy w plasterki i podsmażamy na oleju.

  2. Kiedy zaczyna się szklić, dodajemy pokrojony w kostkę camembert, zmniejszamy płomień i czekamy aż ser się roztopi.

  3. Dolewamy śmietanę i doprawiamy przyprawami do smaku.

  4. W naczyniu żaroodpornym układamy morszczuka i zalewamy przygotowanym sosem.

  5. Pieczemy w temperaturze 200-220 stopni, aż na wierzchu zauważymy charakterystyczną przypieczoną skórkę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń