Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 223
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1074
Składniki
obieramy ziemniaki, następnie bakłażan, cukinia i ziemniaki kroimy w talarki i podsmażamy na patelni z obu stron. Podsmażone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym...ziemniaki -> cukinia -> bakłażan
Następnie lub na drugiej patelni podsmażamy mięso aż będzie białe (można dodać cebulę pokrojoną w kostkę jak kto lubi) doprawiamy i dodajemy kartonik pomidorów oraz trochę ketchupu do smaku. Po odparowaniu wody z patelni mięso wykładamy na warzywa w naczyniu i zalewamy beszamelem. Można na talerzu polać ketchupem
BESZAMEL: w rondelku roztopić 2 łyżki masła, dodać trochę mąki żeby zagęścić, dodać 2 szklanki mleka, 2 roztrzepane jajka, szczyptę gałki muszkatołowej i 20 g starkowanego sera żółtego lub opakowanie serka topionego śmietankowego, podgrzać aż powstanie gęsty sos......
Całość piec 30 minut w około 180 stopni