Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3423
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 3423
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 221
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13351
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2643
Składniki
obieramy ziemniaki, następnie bakłażan, cukinia i ziemniaki kroimy w talarki i podsmażamy na patelni z obu stron. Podsmażone warzywa układamy w naczyniu żaroodpornym...ziemniaki -> cukinia -> bakłażan
Następnie lub na drugiej patelni podsmażamy mięso aż będzie białe (można dodać cebulę pokrojoną w kostkę jak kto lubi) doprawiamy i dodajemy kartonik pomidorów oraz trochę ketchupu do smaku. Po odparowaniu wody z patelni mięso wykładamy na warzywa w naczyniu i zalewamy beszamelem. Można na talerzu polać ketchupem
BESZAMEL: w rondelku roztopić 2 łyżki masła, dodać trochę mąki żeby zagęścić, dodać 2 szklanki mleka, 2 roztrzepane jajka, szczyptę gałki muszkatołowej i 20 g starkowanego sera żółtego lub opakowanie serka topionego śmietankowego, podgrzać aż powstanie gęsty sos......
Całość piec 30 minut w około 180 stopni