Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla 6-8 osób, kaloryczność: 298 kcal (100g), czas przygotowania: 2 godziny, potrawa trudna i droga :)
Indyczkę oczyścić, umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, papryką oraz estragonem. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Przygotować nadzienie: ryż ugotować i osączyć na sitku. Wątróbkę umyć i przesmażyć na oleju, następnie posiekać. Orzechy zalać wrzątkiem, po kilku minutach wyjąć i obrać ze skórki, również posiekać. Morele i rodzynki moczyć pół godziny w ciepłej wodzie i pociąć w paseczki. Wszystkie składniki nadzienia połączyć, dodać masło i starannie wymieszać. Doprawić imbirem, goździkami, solą oraz pieprzem. Indyczkę nadziewać dość i luźno, spiąć wykałaczkami lub zszyć nitką. Przełożyć do brytfanny, podlać wodą i piec co najmniej 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Często polewać sosem, który wydzieli się w trakcie duszenia. Podawać z ziemniakami. MOJA RADA: SKÓRKA INDYCZKI BĘDZIE SMACZNA I CHRUPIĄCA, JEŚLI POLAĆ JĄ ROZPUSZCZONYM MASŁEM LUB POKROPIĆ OLIWĄ Z OLIWEK. :) Smacznej Indyczki!!! ;-))
Pieczone oponki bez oleju to szybki i zdrowy sposób na coś słodkiego
Odsłon: 1306
Pieczone warzywa ( w tym ziemniaki) świetnie smakują jako samodzielne danie l...
Odsłon: 13400
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 366
Prosta i pyszna propozycja na świąteczny stół i nie tylko. W 45 minut macie t...
Odsłon: 17197
Faszerowane policzki wieprzowe podane ze smażonymi ziemniakami i z prawdziwkami.
Odsłon: 846
Pyszny letni obiadek czyli polędwiczki z kurczaka ,ziemniaczki,i al'a mizeria.
Odsłon: 512
Polskie pierogi z kapustą i pieczarkami, są najsmaczniejsze. Polecam.
Odsłon: 936
Ostatnio w mojej kuchni bardzo często pojawia się schab lub karkówka po cygań...
Odsłon: 9680
Mielonka w cieście to super pomysł na smaczny obiad na każdą kieszeń. Przygot...
Odsłon: 366
Składniki
Indyczkę oczyścić, umyć, osuszyć i natrzeć solą, pieprzem, papryką oraz estragonem. Odstawić do lodówki na 12 godzin. Przygotować nadzienie: ryż ugotować i osączyć na sitku. Wątróbkę umyć i przesmażyć na oleju, następnie posiekać. Orzechy zalać wrzątkiem, po kilku minutach wyjąć i obrać ze skórki, również posiekać. Morele i rodzynki moczyć pół godziny w ciepłej wodzie i pociąć w paseczki. Wszystkie składniki nadzienia połączyć, dodać masło i starannie wymieszać. Doprawić imbirem, goździkami, solą oraz pieprzem. Indyczkę nadziewać dość i luźno, spiąć wykałaczkami lub zszyć nitką. Przełożyć do brytfanny, podlać wodą i piec co najmniej 2 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C. Często polewać sosem, który wydzieli się w trakcie duszenia. Podawać z ziemniakami. MOJA RADA: SKÓRKA INDYCZKI BĘDZIE SMACZNA I CHRUPIĄCA, JEŚLI POLAĆ JĄ ROZPUSZCZONYM MASŁEM LUB POKROPIĆ OLIWĄ Z OLIWEK. :) Smacznej Indyczki!!! ;-))
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba po grecku – moja ulubiona
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Ryba po grecku – moja ulubiona
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 14
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 40