Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Nadziewana polędwiczka"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 34
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 21
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 167
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 225
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 774
Składniki
Polędwiczki umyj, osusz, oczyść z ewentualnych błon. Do 2 łyżek oleju dodaj sos sojowy, przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła, sól oraz pieprz. Tak przygotowaną marynatą posmaruj mięso, przykryj i włóż do lodówki na kilka godzin lub na całą noc.
Pomidory pokrój w kostkę. Dodaj je do rozgniecionego sera feta, dokładnie wymieszaj. W polędwiczce wytnij głęboką kieszeń i wypełnij ją przygotowanym farszem. Mięso przesmaż na rozgrzanym oleju. Przełóż je do żaroodpornego naczynia posmarowanego olejem. Piecz 20-30 min w temp. 180°C.
Gorące ziemniaki przeciśnij przez praskę. Dodaj masło, żółtka, mąkę ziemniaczaną, szczyptę gałki, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą. Ciasto przełóż na stolnicę lub blat podsypany mąką. Podziel na 4 części. Z każdej uformuj wałek o grubości 2-3 cm i pokrój na kawałki o długości ok. 5 cm. Następnie panieruj je w rozmąconych jajkach i bułce tartej. Obsmaż na mocno rozgrzanym oleju.Źródło: Świat i Ludzie