Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki dyniowe.

Naleśniki dyniowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 2513

Dodano:

Odsłon: 292

Dzisiaj przychodzę was z przepisem na pyszne naleśniki z dynia. Te pięknie wyglądające naleśniki są przepyszne. Ich żółty, słoneczny kolor, rozjaśni każdy pochmurny dzień.

Składniki

  • 250 G PUREE Z DYNI
  • OLEJ DO SMAZENIA
  • 400 ML MLEKA
  • 200 G MĄKI PSZENNEJ
  • SZCZYPTA SOLI
  • 2 JAJKA
  • PRZYPRAWA DYNIOWA
  • CYNAMON LUB CUKIER WANILIOWY
5-6 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki dyniowe.

Przygotowanie

  1. DO MISKI WBIĆ JAJKA, DODAĆ SÓL I CUKIER I RAZEM WYMIESZAĆ.

    DO MISKI DODAC PRZYPRAWY I PUREE Z DYNI, CAŁOŚĆ PONOWNIE WYMIESZAĆ.

  2. DO TAK PRZYGOTOWANEJ MASY PRZESIAĆ MĄKĘ I WSZYSTKIE SKŁADNIKI ZE SOBĄ POŁĄCZYĆ MIESZAJĄC.
    NASTĘPNIE POWOLI DODAWAĆ MLEKO. MLEKA DODAJEMY TYLE ABY UZYSKAĆ POŻĄDANĄ KONSYSTENCJĘ CIASTA. (GESTEJ SMIETANY).

    DO CIASTA DODAĆ ŁYŻKĘ OLEJU.

    CIASTO ODSTAWIĆ NA 15 MINUT.

  3. NALEŚNIKI SMAŻYĆ NA GORĄCYM OLEJU PO OBU STRONACH.

    NALEŚNIKI SĄ BARDZO DELIKATNE, JEŚLI RWĄ SIĘ PRZY PRZEWRACANIU, DO CIASTA DODAC WIECEJ MAKI.
    SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 listopada Monia, znajdź mi pierwszy lot z Krakowa :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń