Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki kokosowe"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2577
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7634
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 228
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2577
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 543
Składniki
Wsyp cukier do 1/8 szklanki ciepłej wody i wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe. Przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź.
Przygotuj ciasto: mąkę pszenną przesiej przez sito do miski, wlej mleko i wbij jajka. Dosyp sól, wlej odrobinę oleju i całość dokładnie wymieszaj lub zmiksuj blenderem.
Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem. Usmaż cienkie naleśniki.
Posmaruj je nadzieniem. Zwiń w rulony.Źródło: Telemax