Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki kokosowe"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wsyp cukier do 1/8 szklanki ciepłej wody i wlej do rondla o grubym dnie. Gdy się zagotuje, wsyp wiórki kokosowe. Przypraw pieprzem i kardamonem. Wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10-15 minut. Posól, ostudź.
Przygotuj ciasto: mąkę pszenną przesiej przez sito do miski, wlej mleko i wbij jajka. Dosyp sól, wlej odrobinę oleju i całość dokładnie wymieszaj lub zmiksuj blenderem.
Rozgrzej patelnię, posmaruj olejem. Usmaż cienkie naleśniki.
Posmaruj je nadzieniem. Zwiń w rulony.Źródło: Telemax