Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki kukurydziane

Naleśniki kukurydziane

Autor:

Przepisów i artykułów: 48 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 331

Bardzo fajne cieniutkie naleśniki

Składniki

  • Mleko 300 ml
  • 160 g mąki kukurydzianej
  • 40 g mąki ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • Sól
  • Nadzienie jakie lubisz , jakie akurat masz
  • Olej roślinny
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mleko , mąki , sól wymieszać aby nie było grudek, potem dodać jajka,
    jeszcze wymieszać.

  2. Odstawić na 0.5 godziny.

  3. Smażyć na spryskanej patelnią olejem, wlewać bardzo mało ciasta rozprowadzić, smażyć z dwóch stron.





    Podawać z farszem, u mnie akurat sałata zielona, pomidor , majonez, mięso z kurczaka.



    Jeśli zostawicie usmażone na następny dzień , to powstają nachosy !



    Smacznego !!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń