Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki migdałowe z kremem twarogowym"
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 115
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 207
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4369
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 115
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 207
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4369
Składniki
Naleśniki: jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka zmiksuj z solą, mlekiem i mąką. Białka ubij na sztywną pianę. Delikatnie domieszaj do ciasta. Odstaw je pod przykryciem na 15 minut. W tym czasie owoce umyj, osusz, większe sztuki pokrój na kawałki.
Małą patelnię (najlepiej z niskim brzegiem) mocno rozgrzej. Posmaruj cienko odrobiną klarowanego masłą. Wylej niewielką porcje ciasta. Rozprowadź ją okrężnym ruchem po całej powierzchni patelni. Usmaż cienki naleśnik. Z pozostałego ciasta oraz klarowanego masła usmaż kolejne naleśniki (w sumie zajmie to ok. 15 minut).
Śmietanę na krem ubij z cukrem waniliowym. Mielony twaróg utrzyj z cukrem na gładką masę. Ser delikatnie wymieszaj z bitą śmietaną, likierem oraz migdałami. Na każdą wieżyczkę weź po 4-5 naleśników. Przełóż je przygotowanym krem oraz owocami. Przed podaniem torciki oprósz cukrem pudrem. Ew. udekoruj np. listkami mięty albo rozetkami bitej śmietany.Źródło: Naj