Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słodko"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 344
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3590
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 616
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3780
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 344
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 631
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj i usmaż grube naleśniki. Przygotuj krem. Ubij twaróg z mlekiem, żółtkami i cukrem. Dodaj posiekaną miętę i pokrojone obrane pomarańcze.
Budyń ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj cukier i łyżkę masła. Wymieszaj. Brytfannę wysmaruj masłem, na dnie połóż naleśnik. Posmaruj twarogiem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Rozsmaruj na nim warstwę kremu budyniowego.
Gdy wykorzystasz wszystkie , wstaw lasagne do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo