Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśniki na słodko"
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29345
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9030
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 763
Składniki
Wszystkie na ciasto wymieszaj i usmaż grube naleśniki. Przygotuj krem. Ubij twaróg z mlekiem, żółtkami i cukrem. Dodaj posiekaną miętę i pokrojone obrane pomarańcze.
Budyń ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Dodaj cukier i łyżkę masła. Wymieszaj. Brytfannę wysmaruj masłem, na dnie połóż naleśnik. Posmaruj twarogiem i przykryj kolejnym naleśnikiem. Rozsmaruj na nim warstwę kremu budyniowego.
Gdy wykorzystasz wszystkie , wstaw lasagne do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut w temperaturze 180°C.Źródło: Na żywo