Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki, które zapewne zasmakują dzieciom. Warto wykorzystywać owoce, kiedy jest na nie sezon.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4053
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 147
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 100
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4053
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 147
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wybijamy jajka, dodajemy sól oraz mąkę. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy ciasto. Ciasto powinno być niezbyt gęste, aby się dobrze lało na patelnię (gdy jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, a za gęste odrobinę mleka).
Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Maliny rozcieramy z cukrem i smarujemy naleśniki, zwijamy na pół. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.