Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki, które zapewne zasmakują dzieciom. Warto wykorzystywać owoce, kiedy jest na nie sezon.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 627
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3028
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 180
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 913
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 627
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wybijamy jajka, dodajemy sól oraz mąkę. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy ciasto. Ciasto powinno być niezbyt gęste, aby się dobrze lało na patelnię (gdy jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, a za gęste odrobinę mleka).
Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Maliny rozcieramy z cukrem i smarujemy naleśniki, zwijamy na pół. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.