Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki, które zapewne zasmakują dzieciom. Warto wykorzystywać owoce, kiedy jest na nie sezon.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 63
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 188
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 66
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wybijamy jajka, dodajemy sól oraz mąkę. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy ciasto. Ciasto powinno być niezbyt gęste, aby się dobrze lało na patelnię (gdy jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, a za gęste odrobinę mleka).
Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Maliny rozcieramy z cukrem i smarujemy naleśniki, zwijamy na pół. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.