Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne naleśniki, które zapewne zasmakują dzieciom. Warto wykorzystywać owoce, kiedy jest na nie sezon.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1325
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4383
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 118
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1325
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4383
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 118
Składniki
Do garnka wlewamy mleko, wybijamy jajka, dodajemy sól oraz mąkę. Mikserem na wysokich obrotach ucieramy ciasto. Ciasto powinno być niezbyt gęste, aby się dobrze lało na patelnię (gdy jest zbyt rzadkie dodajemy mąki, a za gęste odrobinę mleka).
Na patelni rozgrzewamy olej i pieczemy cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Maliny rozcieramy z cukrem i smarujemy naleśniki, zwijamy na pół. Ciepłe posypujemy cukrem pudrem.