Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Naleśniki z pieca ze szpinakiem"
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424647
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10596
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4677
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424647
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10596
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336897
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4677
Składniki
Mąkę, mleko, wodę, jajka, szczyptę soli zmiksować na gładkie ciasto. Usmażyć cienkie naleśniki.
Warzywa umyć. Dymkę pokroić w pierścionki, zeszklić na patelni na połowie masła. Dodać szpinak, dusić, aż zmięknie. Dodać śmietanę i 5 dag sera.
Na każdy naleśnik kłaść plaster szynki i masę szpinakową. Zawijać jak krokiety. Umieścić w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym resztą masła. Posypać resztą sera. Zapiekać 20 min w temp. 200°C.
Możesz dodać do farszu pokrojoną w kostkę pieczoną pierś kurczaka. Bardzo pasuje też ser feta – taki farsz dopraw oregano.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium