Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki te sa bardzo syte, mozemy je podac w wersji wegetarjanskiej lub z kurczakiem, ich nieodlacznym elementem jest sos salsa.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Warzywa szatkujemy i kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni, piekarnik nagrzewamy do 180C.
Na rozgrzany tluszcz wrzucamy warzywa i dusimy az troche zmieknal, wrzucamy ryz i doprawiamy.Dodajemy Salse i dusimy jeszcze chwile, az sos sie troche zredukuje.
Placki nalesnikowe skladamy na pol na blasze, otwieramy i na jednej polowce ukladamy nasze warzywa z patelni, posypujemy serem zoltym i zamykamy nalesnik(przykrywamy), aby sie nie otworzyl w trakcie zapiekania mozemy w piac w nie wykalaczke.Wstawiamy do piekarnika na okolo 10 minut(az ser sie zapiecze).
Podajemy z salata skropiona oliwa z oliwek i balsamico oraz sosem czosnkowym w osobnej miseczce. Smacznego!