Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nalesniki te sa bardzo syte, mozemy je podac w wersji wegetarjanskiej lub z kurczakiem, ich nieodlacznym elementem jest sos salsa.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 458
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13442
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 458
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9286
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13442
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2705
Składniki
Warzywa szatkujemy i kroimy.Rozgrzewamy olej na patelni, piekarnik nagrzewamy do 180C.
Na rozgrzany tluszcz wrzucamy warzywa i dusimy az troche zmieknal, wrzucamy ryz i doprawiamy.Dodajemy Salse i dusimy jeszcze chwile, az sos sie troche zredukuje.
Placki nalesnikowe skladamy na pol na blasze, otwieramy i na jednej polowce ukladamy nasze warzywa z patelni, posypujemy serem zoltym i zamykamy nalesnik(przykrywamy), aby sie nie otworzyl w trakcie zapiekania mozemy w piac w nie wykalaczke.Wstawiamy do piekarnika na okolo 10 minut(az ser sie zapiecze).
Podajemy z salata skropiona oliwa z oliwek i balsamico oraz sosem czosnkowym w osobnej miseczce. Smacznego!