Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu sezon na czereśnie... Co by można jeszcze z nimi zrobić?
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1574
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1653
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1430
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1444
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1574
Składniki
Ciasto: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać przesiane obydwie mąki oraz szczyptę soli i cukru. Surówka: Białe części pora pokroić w półtalarki, seler zetrzeć na tarce (skropić od razu sokiem z cytryny), jabłko - również, czereśnie przekroić na połówki, wyciągnąć pestki. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystko połączyć w misce, dodać śmietanę, orzechy, cukier puder oraz sól i pieprz (smak słodki musi być dominantą!). Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor (w razie potrzeby można ciasto rozcieńczyć odrobiną mleka lub przeciwnie - zagęścić mąką pszenną). Podawać od razu ze surówką z czereśniami. Mniam!