Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu sezon na czereśnie... Co by można jeszcze z nimi zrobić?
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 973
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23021
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 973
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104836
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 404
Składniki
Ciasto: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać przesiane obydwie mąki oraz szczyptę soli i cukru. Surówka: Białe części pora pokroić w półtalarki, seler zetrzeć na tarce (skropić od razu sokiem z cytryny), jabłko - również, czereśnie przekroić na połówki, wyciągnąć pestki. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystko połączyć w misce, dodać śmietanę, orzechy, cukier puder oraz sól i pieprz (smak słodki musi być dominantą!). Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor (w razie potrzeby można ciasto rozcieńczyć odrobiną mleka lub przeciwnie - zagęścić mąką pszenną). Podawać od razu ze surówką z czereśniami. Mniam!