Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W końcu sezon na czereśnie... Co by można jeszcze z nimi zrobić?
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13131
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5352
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12317
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13131
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5352
Składniki
Ciasto: Jajka roztrzepać z mlekiem, dodać przesiane obydwie mąki oraz szczyptę soli i cukru. Surówka: Białe części pora pokroić w półtalarki, seler zetrzeć na tarce (skropić od razu sokiem z cytryny), jabłko - również, czereśnie przekroić na połówki, wyciągnąć pestki. Czosnek przepuścić przez praskę. Wszystko połączyć w misce, dodać śmietanę, orzechy, cukier puder oraz sól i pieprz (smak słodki musi być dominantą!). Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor (w razie potrzeby można ciasto rozcieńczyć odrobiną mleka lub przeciwnie - zagęścić mąką pszenną). Podawać od razu ze surówką z czereśniami. Mniam!