Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 880
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2753
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3246
Składniki
Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe . Wymieszać. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu wylewać porcję ciasta, smażyć.
Przeciśnięty przez praskę czosnek chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak. Poddusić i doprawić. Każdy naleśnik posmarować farszem, złożyć na pół i znów na pół.
Naczynie żaroodporne wyłożyć natłuszczonym masłem papierem i ciasno ułożyć naleśniki jeden obok drugiego. Przykryć i piec 15 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień