Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231963
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1553
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231963
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5057
Składniki
Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe . Wymieszać. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu wylewać porcję ciasta, smażyć.
Przeciśnięty przez praskę czosnek chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak. Poddusić i doprawić. Każdy naleśnik posmarować farszem, złożyć na pół i znów na pół.
Naczynie żaroodporne wyłożyć natłuszczonym masłem papierem i ciasno ułożyć naleśniki jeden obok drugiego. Przykryć i piec 15 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień