Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Naleśniki ze szpinakiem"
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1190
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1027
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1190
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 100
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 38
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1027
Składniki
Mleko połączyć z wodą i dodać pozostałe . Wymieszać. Na niewielką ilość rozgrzanego tłuszczu wylewać porcję ciasta, smażyć.
Przeciśnięty przez praskę czosnek chwilę podsmażyć na oliwie. Dodać szpinak. Poddusić i doprawić. Każdy naleśnik posmarować farszem, złożyć na pół i znów na pół.
Naczynie żaroodporne wyłożyć natłuszczonym masłem papierem i ciasno ułożyć naleśniki jeden obok drugiego. Przykryć i piec 15 minut.
CZAS: około 40 minut
<strong>Przepis pochodzi z książki Wydawnictwa WAM pt. „113 dań siostry Anastazji”</strong>Źródło: Dobry Tydzień