Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Naleśnikowe rulony"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3642
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 140
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3642
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 140
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 863
Składniki
Cebulę i marchewki obierz, pokrój w kosteczkę. Mąkę wymieszaj mikserem z mlekiem i jajkami. Ciasto posól. Odstaw pod przykryciem na 20 minut. Pieczone mięso pokrój na kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzucić warzywa i mięso, podsmaż. Dodaj pomidory z puszki. Duś 8-10 minut na małym płomieniu.
Sos przypraw solą, pieprzem, chili i cukrem. Na patelni rozgrzewaj po kawałeczku masła. Wylewaj porcje ciasta. Smaż cienkie naleśniki. Rozłóż na nich szynkę oraz przygotowany farsz. Zwiń. Rulony pokrój na duże kawałki.
Ustaw je pionowo w żaroodpornej formie. Posyp startym żółtym serem. Piecz 15 minut w temperaturze 200 st. .
ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 790 kcal. Ok. 3,70 zł za porcjęŹródło: Tina