Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
• Nogi dzika oczyścić, opalić, odciąć raciczki w przegubie i dokładnie umyć. Włoszczyznę obrać, opłukać. • Mięso włożyć do garnka, dodać włoszczyznę, sól i przyprawy. Zalać wodą, tak aby były przykryte, wlać ocet. Przykryć i gotować na małym ogniu około 2 godzin.
•Ostudzone nogi przekroić wzdłuż na pół, wyjąć kości. Cebulę obrać, opłukać, posiekać i zeszklić na połowie masła. Ostudzić. Wymieszać z roztrzepanymi jajkami, solą, pieprzem i zielem angielskim. W jajkach z masłem i cebulą maczać każdy kawałek nogi, posypać tartą bułką i układać w brytfannie posmarowanej masłem. Wstawić do nagrzanego piekarnika, polać pozostałym masłem i zapiekać przez 15 minut w temperaturze 200°C. Podawać z sosem musztardowym lub chrzanowym.