Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ilu z Was grzeszy jedząc KFC. Piszę "grzeszy" bo wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowe jedzenie ale ja nie mogę mu się oprzeć. Przyznajcie się ilu z Was próbowało odtworzyć tą panierkę w domu albo przynajmniej marzyło o tym by to zrobić. Ja zawsze kiedy jem KFC! Dlatego dzisiaj mam dla Was przepis, który znalazłam na Top Secret Recipes i przyznam, że jest najbliższy ideałowi!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1003
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12901
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1054
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1003
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12901
Składniki
Wszystkie suche składniki mieszam w dużej misce. Mleko łączę z jajkami - mieszam. Kawałki kurczaka zamaczam w mleku z jajkami a potem w bułce tartej z przyprawami. Uważajcie aby dokładnie obtoczyć kurczaka w bułce tartej a jej nadmiar otrząsnąć z mięsa. Każdy panierowany kawałek kładę na blasze do pieczenia. Kiedy skończę już panierować wszystkie kawałki kurczaka, na sam koniec każdy z nim pryskam oliwą z oliwek aż będą dobrze wilgotne. Piekę je w 200 stopniach przez około 45 minut. W oryginalnym przepisie należy kawałki kurczaka zamoczyć w osolonej wodzie zmieszanej z sosem rybnym ale ja tego nie robiłam.