Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne ogórki małosolne na które przepis dostałam od koleżanki z pracy Polecam!!!!
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 179
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 991
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 61
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1126
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 179
Składniki
Ogórki myjemy i wkładamy do słoika jaśniejszymi końcówkami do góry, następnie dodajemy 2, 3 ząbki czosnku, koper, chrzan a następnie układamy drugą warstwę ogórków powtarzając kolejność.
w garnku gotujemy około 1,5 l wody dodajemy 2 łyżki soli około 10 ziarenek pieprzu, 2,3 ziela angielskie oraz 2 liście laurowe. Wrzątkiem zalewamy powolutku ogórki i zakręcamy. PO 2 dniach są już gotowe do jedzenia. SMACZNEGO :)